Събраха пет тона хартия за бебе

Събраха пет тона хартия за бебе | StandartNews.com

Ще направим така, че да не връщаме часовника назад, заяви кметът на Горна Оряховица

Близо 5,5 тона хартия събраха за по-малко от два часа жителите на Горна Оряховица в рамките на кампанията "Стари вестници за нови книги".

Целта на акцията е да сбъдне мечтата за бебе на семейства с репродуктивни проблеми. В специални кутии за дарения всеки можеше да подкрепи двойките. Кампанията е организирана от издателство "Прес" и вестник "Стандарт", Съюзът на българските журналисти и вестник "Седмицата".

Инициативата в подкрепа на каузата на Фондация "Искам бебе" бе реализирана с партньорството на "Лактима" ЕАД, Спортни магазини ARR и Община Г. Оряховица. Луксозна детска книжка на издателство "Прес" получи всеки, който предаде поне 3 кг стари вестници.

Събраната хартия ще бъде рециклирана, като по този начин бе даден още един пример за отговорно отношение към околната среда. Родителите, дошли на хепънинга, получиха най-новия брой на любимия вестник "Стандарт", а за всяко дете имаше осигурени плодови млека и айран "Балкан", произведени от лидера в сферата на млечните напитки "Лактима" ЕАД. Нека никога не секва любовта ви към словото. "Благодаря ви, че заедно ще направим така Г. Оряховица да има своето утре и да не връща часовника назад", каза кметът инж. Добромир Добрев. В кампанията "Стари вестници за нови книги" се включи и Общината. Получените срещу предадените над 200 кг вестници книги тя ще дари на библиотеките в малките населени места в Горнооряховско.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай