Руски хакер похитил Хари и Меган?

Снимки на херцозите на Съсекс бяха откраднати миналата година

Руски хакер похитил Хари и Меган? | StandartNews.com

Руски хакер може да стои зад похищението на сватбените снимки на принц Хари и Меган Маркъл, твърдят авторите на новата книга за херцозите на Съсекс "Да откриеш свободата" ("Finding Freedom"). В неофициалната биография на кралската двойка се споменава за случай, който стана известен още през юни миналата година. Тогава злосторници получиха достъп до облачното хранилище на данни, използвано от британския фотограф от полски произход Алексей Любомирски. Сред похитените от архива му снимки фигурирали кадри от годежа и от сватбата на внука на Елизабет II, пише БТА.

"На 12 септември живущ в Русия програмист успя да разбие облачното хранилище на непубликуваните по-рано снимки на Хари и Меган, направени от фотографа Любомирски. Там кралските особи са заснети във фотосесия в непринудена обстановка. Откраднати са били и фотоси от сватбения прием, в които фигурира дори и кралицата. В по-голямата част от архива са били съхранявани снимки, предназначени за бракуване. В тях обектите са били или със затворени очи или не са изглеждали по най-добрия начин. Някои от кадрите са били изложени в сайта Tumblr, предназначен за обмен на снимки", се казва в книгата, откъси от която публикува Daily Mail.

Авторите на книгата, Омид Скоби и Каролин Дъранд, не уточняват откъде са узнали, че хакерът е от Русия. В биографията не се казва и как е завършило разследването на инцидента, но херцозите на Съсекс са изказали тревогата си, за това колко лесно е добила публичност тяхна лична информация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай