Родители настояха: Виж човека, не само увреждането

Родители настояха: Виж човека, не само увреждането | StandartNews.com

Десетки родители на деца с увреждания излязоха на протест като сложиха на гърдите си сини и червени хартиени сърца, върху които бе изписан призивът "Виж човека, не само увреждането".

Те поискаха права, а не ограничения и настояха за адекватна държавна намеса в подкрепа за семействата, отглеждащи дете или възрастен с увреждане, предаде БГНЕС.

Засегнатите застанаха зад децата и близките си, за да поискат спешни промени в законодателството. Хората с увреждания и техните близки настояват за реформа както в системата на ТЕЛК комисиите, така и в системата, която ги осигурява финансово. До момента нито една от институциите, към които те се обръщат, не е дала знак, че ще се срещне с техни представители.

Родители настояват и за единна система, която да осигури комплексна грижа за децата с увреждания, за да могат да достигнат до пълния си потенциал.

"Искаме достоен живот за децата и за лицата с увреждания и техните семейства! Искаме възможности, а не ограничения!", заявиха отново хората, които излязоха в центъра на София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай