Рицари правят фонд за надарени деца

Рицари правят фонд за надарени деца | StandartNews.com

Дават годишна стипендия за развитие на най-талантливите хлапета

Рицарите тамплиери създадоха Фонд за надарени деца. Идеята е чрез набиране на средства да могат да се подпомогнат даровити хлапета у нас, които да продължат да се занимават с уменията си и да развиват таланта си. "Създаването на този фонд се налага от гледна точка на това, че инициативите на Велик Приорат България са свързани именно с подпомагане на нуждаещите се", съобщи за "Стандарт" Великият приор на Велик приорат България и член на Великия магистериум на Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим ген.-майор Румен Ралчев. Той обясни още, че това е поредната инициатива на тамплиерите, чрез която се подпомагат даровити малчугани.

Текущата кампания е за детска рисунка и е под наслов "Рицарят в мен". Конкурсът ще тече до 24 май, когато 10 от заслужилите и най-талантливи деца ще получат стипендии от фонда. С парите те и родителите им ще могат да бъдат подпомогнати финансово за развитието на малчуганите. Предвижда се още надпреварата да е ежегодна, а наградите да се раздават всяка година до 24 май. Стипендиите, които могат да се спечелят, са за срок от една година, а организаторите предвиждат и инициирането на други подобни конкурси занапред.

Междувременно в събота вечерта в столичния хотел "Кемпински Зографски" се проведе традиционната церемония "Рицар на годината". На събитието също се събираха средства за фонда за даровити деца у нас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай