Решават съдбата на малката Мария

Решават съдбата на малката Мария | StandartNews.com

София. Днес в Гърция започва делото за "Русия ангел". На него съдът трябва да вземе решение за осиновяването на малката Мария, която просълзи цял свят със своята история и даде надежда на хиляди родители, разделили се с децата си по различни начини.

Сашка Русева, която е биологичната майка на момиченцето, но я е оставила в ромски катун в Гърция след раждането, каза пред ТВ 7, че не знае за делото за осиновяване. Тя обаче бе категорична, че иска да си върне детето и да го гледа в България.

"Аз съм й истинско майка. Тя си е мое. Не искам да го оставям в Гърция. Аз не съм го продал. Няма да остава в Гърция. Не съм съгласен да го давам. Искам Мария на България", обясни Сашка по повод русото си детенце.

Чичото на Мария бе категоричен, че тя трябва да живее при истинските си родители, а не при чужди хора. От своя страна майката каза, че няма възможност да присъства на делото в съседната ни държава.

"Те трябва да ми го върнат. Аз ще си го гледам", повтори майката на "Русия ангел".

Стандарт Нюз припомня, че от Евророма сигнализираха, че момиченцето трябва да остане при семейството, което се е грижило до момента за нея и при което бе открито.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай