Рали в Разград спря, за да подкрепи протеста на майките

Рали в Разград спря, за да подкрепи протеста на майките | StandartNews.com

Десетки млади семейства излязоха, за да искат сигурност на пътя

Разград. Десетки млади семейства с деца се събраха на централния градски площад в Разград, за да се включат в националния протест на майките, които искат сигурност на пътя и справедливи наказания за убийците зад волана.

"Ние не сме юристи, не знаем как точно трябва да се промени НК. Ние сме майки. Искаме сигурност за децата си. Искаме да спре вандализма на хора, които убиват невинни деца на пешеходнси зони, в паркове, по градинки, на спирки.Искаме те да бъдат справедливо наказвани от закона.".Това обяви Наталия Димитрова, координатор на сдружение "Зачатие" в града, която е един от организаторите на проявата.

Десетки малчугани, дошли с родителите си, струпаха цветя , играчки и свещички на тротоара. Организаторите на автомобилното рали крос "Разград -2014", което се провеждаше в съдество с протеста спряха високоговорителите си за три минути, в знак на подкрепа към гражданския протест.

Майките са формулирали исканията си в 7 точки. Те настояват за ефективни присъди за виновниците за катастрофи, за криминализиране на убийствата на шосето, за забрана на разследваните да напускат страната, докато съдът не се произнесе за вината им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай