Четвъртък,

Путин готви чудовищна забрана за руснаците

От: стандарт -
3996
Путин готви чудовищна забрана за руснаците
A
A
A

Руското министерство на здравеопазването планира да въведе допълнителни забрани, свързани с продажбата на алкохол, пишат руските медии, позовавайки се на доклад на ведомството.

Подготвя се забрана на продажбата на твърд алкохол от 20 часа на 11 часа дневно, увеличаване на възрастта за продажба - 21 години, допълнителни ограничения за реклама на спиртни напитки. Освен това общините ще имат право да забраняват продажбата на алкохол през почивните и празничните дни.

Крутите мерки са заради отчетените цифри, че през 2022-ра руснаците са изтървали целта. През есента на 2022 г. Министерството на здравеопазването отчете, че през последните 15 години консумацията на алкохол в Русия била намаляла с 40%. Очевидно от началото на войната консумацията се е засилила.

Business FM обаче даде убийствени коментари на експерти по темата.

Директорът на Центъра за изследване на федералните и регионалните пазари на алкохол (CIFRRA) Вадим Дробиз твърди, че ограничаването на времето на продажбите не ограничава желанието за пиене. Всичко, което предлага Министерството на здравеопазването, няма да сработи, твърди той. Според него данните, че се е изпил по-малко алкохол е само заради очевидните демографски проблеми на Русия.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com