Пукнатини застрашават пътя Кранево-Златни пясъци

Пукнатини застрашават пътя Кранево-Златни пясъци | StandartNews.com

Варна. Сериозни пукнатини се появиха на пътя Кранево-Златни пясъци, които застрашават туристическия сезон, алармира бТВ.

Проблемът с поропадането на пътя  е от 2 години. След последните продължителни дъждове положението е особено притеснително за жителите на района, както и за бизнеса в основния туристически бранш.

По пътя, свързващ Варна с Албена и Балчик, са се появили процепи от по няколко сантиметра, има и осезаемо пропадане на места. Това може скоро да доведе до затваряне на пътната отсечка.

„Ако пропадне, пропада и бизнесът на целия регион. Защото това е основна отсечка, която свързва България и Румъния – хиляди евро оставиха сега по празниците румънските туристи, те отиват в хазната. Така че управниците да обърнат внимание. Ще останем изолирани, Златни пясъци също", заявиха пред бТВ представители на местния бизнес.

„Свлачищните процеси са от 80-те години. Проблемът е голям за инфраструктурата на Варненска област. Но всички дейности по регистрацията и наблюдението на свлачищните райони става от МРРБ, както и осигуряването на пари", обясни от своя страна Стоимен Крумков – дир. „Защита на населението" към община Аксаково.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай