Първи документален филм за Рони Джеймс Дио

Продукцията е официално одобрена от семейството на покойния певец

Първи документален филм за Рони Джеймс Дио | StandartNews.com

От студиото „BMG“ подготвят първия в историята документален филм, посветен на живота и кариерата на покойния Рони Джеймс Дио. Продукцията е официално одобрена от семейството на великия певец, който почина през 2010-а от рак.

Утвърден като един от най-великите и влиятелни вокали в рок и метъл музиката, Дио е оглавявал „Блек сабат“, „Рейнбоу“, „Елф“, „Хевън енд хел“ и едноименната си група, радвайки феновете с уникалния си глас над 40 години. Той трябваше да пее у нас с „Хевън енд хел“ през 2010-а на фестивала „Sonisphere“, но си отиде месец по-рано.

Все още неозаглавената продукция ще покаже редки кадри от личните архиви на Дио. Ще бъдат показани интервюта с най-близките хора на певеца. Освен живота и кариерата му, филмът ще разгледа и работата му с благотворителни фондации, включително и собствената му „Hear ‘n Aid“, която през 1985-а събра над 1 милион долара за Африка, заедно с „Ronnie James Dio Stand Up and Shout Cancer Fund“, основана в негова чест, която е събрала над 2,5 милиона долара за борбата срещу рака.

„Развълнувана съм да работим с „BMG“ по този дългоочакван проект. Рони обичаше феновете и се надявам те да се насладят на това пътешествие из живота му“, коментира вдовицата му Уенди Дио.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай