Протестиращите срещу Бат Сали ще блокират пътища

Протестиращите срещу Бат Сали ще блокират пътища | StandartNews.com

Кюстендил. Протестиращите срещу влизането в парламента на Александър Методиев, известен като Бат Сали, ще блокират международни пътища в поредния ден на демонстрации след изборите. Методиев влиза като депутат от ДПС от Кюстендилския избирателен район заради преразпределение на гласовете от чужбина, въпреки че в самия район е получил малко над 800 гласа. Това според хората в района е подмяна на вота им.

Хората от Кюстендил планират блокада на пътя за Македония, а протестиращите в Дупница смятат да затворят международния път Е-79 за Гърция.

Пред БНР председателят на Общинския съвет на Кюстендил Иван Андонов обясни, че това е началото на мащабна кампания.

„Днес ние предвиждаме да се съберем в центъра на града от 11.30, след което да отидем на международния път за Македония и в 12 часа той да бъде затворен. Това е началото на сериозни протести, с които искаме твърдо да покажем, че не желаем Бат Сали да бъде представител на Кюстендилски избирателен район. Той няма право да представлява кюстендилци, тъй като с 800 гласа от 62 хиляди за цялата област са крайно недостатъчни за народен представител на кюстендилци", обясни Андонов.

Международният път за Македония ще бъде затворен за около половин час, посочи той и добави, че ако трябва протестът ще се пренесе в София пред Народното събрание.

Е-79 също ще бъде блокиран за кратко – около 15 минути.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай