Пролет през февруари

Пролет през февруари | StandartNews.com

Истинска пролет ни очаква през февруари. Температурите през втората половина на месеца може да стигнат до 21 градуса, прогнозираха синоптиците. Средната за месеца в Северна България и високите полета ще бъде от минус 1 до 1 градуса, в Южна и по Черноморието-между 1 и 5 градуса, а в планините - между минус 8 и минус 4 градуса.

В по-голямата част от страната най-ниските градуси ще бъдат между минус 8 и минус 13.

Средната месечна сума на валежите в равнините е между 30 и 50 mm, в планините - между 40 и 70 mm, за Рило-Родопския масив и Странджа от 70 до 100 mm. Тази година сумата на валежите през месеца ще бъде около и под нормата, казаха метеоролозите, цитирани от Фокус.

В началото на февруари ще бъде топло, с променлива облачност, често намаляваща до слънчево време. Около средата на първото десетдневие на места ще има превалявания, предимно слаби и предимно от дъжд, последвани от понижение на температурите. През втората половина от десетдневието отново ще бъде променливо, с температури близки и по-високи от обичайните. През последните седмици на месеца вероятността за превалявания е по-голяма, но ще бъдат на места, предимно слаби и краткотрайни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай