Приятелка на Даяна: Хари е тъжен

Принцът се чувствал изолиран, заяви Тина Браун от „Vanity Fair“

Приятелка на Даяна: Хари е тъжен | StandartNews.com

Хари е тъжен, откакто напусна армията, заяви бившата редакторка на „Vanity Fair“ Тина Браун.

Дамата, която е и авторка на биографията за майка му, принцеса Даяна - „The Diana Chronicles“, коментира в новинарската емисия „Today“, че принцът не се чувствал като равноправен член на старшия кръг в кралското семейство, което най-вероятно е провокирало решението му да се оттегли.

„Знам, че Хари е много тъжен мъж, откакто приключи службата му. Той се чувства като алфа мъжкаря, който няма място в семейството. В момента има няколко престолонаследника и на върха е адски претъпкано. Кралицата все пак не може да управлява вечно - Уилям и Чарлз се готвят за прехода си в йерахията. Всичко това не се отрази добре на Хари и той има чувството, че е изолиран от останалите и иска да се отдели.“

Тина допълва, че независимо дали това е истинската прична зад решението му да се оттегли от кралските си задължения, Хари винаги е бил в позиция на отборен играч, точно като повечето членове на семейството.

„В монархията играеш в отбор за един човек, когото всички подкрепят. Очаква се да изпълняваш различни кралски задължения. Хари и Меган трябваше да са доста ангажирани тази година“.

Браун коментира, че тази второстепенна позиция не се харесала и на Маркъл, която отдавна е свикнала да е в главната роля – откакто стана звезда в „Костюмари“. Тя смята, че херцогинята се почувствала подценена от кралското семейство и ограничена в изявите си.

„Повечето им ангажименти са пр събития. Меган го прие като загуба на време, защото свикна да бъде знаменитост.“

Но Тина смята, че Мегзит ще бъде краткотрайно явление и че Кралицата ще остави вратата отворена за Хари за момента, в който той реши да се завърне: „Тя не иска да го отчужди и е готова да изчачака страстите да стихнат. Хари е вторият най-популярен член на семейството и всички очакваха с нетърпение Меган да се присъедини. Те са ценни играчи - и Кралицата, и другите го знаят. Елизабет сигурно няма да им отнеме титлите, защото, ако го направи, те няма да имат стимул да се върнат в бъдеще.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай