През Страстната седмица политиците ще раздават обещания, ние - подаръци

"Стандарт" на мисия в Света гора

През Страстната седмица политиците ще раздават обещания, ние - подаръци | StandartNews.com

През Страстната седмица политиците ще раздават обещания, а "Стандарт" - подаръци. Във всеки брой - още от петък, 26 април, до Разпети петък, З май, както всяка година, ви очаква специална изненада - от рецепти за вкусно чеверме, през талони за празничен шопинг, до икона за Възкресение Христово. Това обаче не е всичко. Тази година "Стандарт" ви готви специална изненада - ще разбулим заедно тайните на Света гора. Наш човек отива на мисия в Атон. И от Велики понеделник до Разпети петък ще предава само за вас какво се случва зад стените на монашеската република.

Какво ще се случи на Вход Господен в Зографския манастир "Св. Георги"? На Велики понеделник, 29 април, само със "Стандарт" ще разберете как в атонската обител честват влизането на Христос в Ерусалим.

За ежедневието на монасите и послушниците ще пишем във Велики вторник. Ще чуете великденските служби и песнопения от най-святото за православните християни място. Ще ви разкажем за чудесата, вярата и магията на Атон, притегляща ежедневно безброй поклонници.

До края на Страстната седмица ще надникнем заедно и в Хилендарския манастир, както и в столицата Карея. А на Разпети петък ще разговаряме с висш свещенослужител за Страстите Христови.

Ще узнаете още как се готви манастирът за храмовия си празник, който тази година ще бъде отбелязан по изключение на 8 май, и кои висши държавници ще присъстват на него.

Затова през Страстната седмица не пропускайте празничните броеве на "Стандарт". И срещите с монасите, служещи в градината на Божията майка, и поклонници, избрали да посрещнат най-светлия празник в Атон. Така ще разберете защо дошлият веднъж в Света гора задължително се връща отново.

Мисия "Света гора" на "Стандарт" няма да приключи до Възкресение Христово. След Великден очаквайте още интересни истории за тайнства и чудеса от Атон.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай