Правят два кампуса в Студентски град

Правят два кампуса в Студентски град | StandartNews.com

Искат полиция и спешен кабинет

Два кампуса ще бъдат направени в Студентски град, заяви пред студентските съвети столичният кмет Йорданка Фандъкова днес. По нейните думи с устройствения план на района са предвидени 11 кампуса, но за останалите собствениците на терени там обжалват. Става дума за територии, които ще бъдат спасени от ново застрояване. Освен общежития ще има градинки, паркинги, спортни съоръжения.

Единият кампус е в района на УНСС, а другият - около блоковете от първи до четвърти в района на Техническия и Минно-геоложкия университет. Студентите поискаха полицейско управление и кабинет на Спешна помощ на територията на Студентски град, както и видеонаблюдение. Те настояха също да бъде оправено осветлението, тъй като в момента половината от лампите там не светят, а другата половина осветяват съвсем слабо. Представиха и резултати от анкета, според която голяма част се страхуват да минават вечер през Студентски град.

Фандъкова поясни, че част от осветителните тела са на алеите към общежитията, които се стопанисват от университетите, и те трябва да поемат този ангажимент. Ще бъде оправено осветлението в парка на Студентски град, а на 15 места вече са монтирани камери за видеонаблюдение. Фандъкова поясни също, че общината е предоставила кабинет в Студентска поликлиника за спешна помощ, но в момента в него няма лекарски екип.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай