Порои съсипаха улици и пътища

Шофьор падна в река и се удави

Порои съсипаха улици и пътища | StandartNews.com

Лом. Проливните дъждове освен че съсипаха празниците за Великден, нанесоха поражения над инфраструктурата в много градове и села. Нивата на някои реки се повишиха, водите излязоха от коритата и се разляха по пътните настилки.

Най-тежко бе положението във видинската община Чупрене, където от небето се изляха над 70 л на кв/м и река Лом преля. Десетки крайбрежни къщи в Чупрене и Горни Лом са наводнени. Наложило се е през нощта срещу събота част от хората да бъдат изведени от домовете си. Наводнени са били и крайречни къщи в селата Средогрив И Стакевци.

7 села от община Георги Дамяново се оказаха откъснати от света, след като придошлата Огоста разруши участъци от пътищата към тях. Белоградчик остана без връзка с жп, след като надигнала се подземна река прекъсна пътя Белоградчик - Гара Орешец. До 36 л на кв. м са измерени в района на община Кирково и крумовградското село Токачка през последните дни. От хидрометеорологичната станция в Кърджали уточниха, че най-силните дъждове са били на 18 и 19 април. Заради обилните валежи в празничните дни се наложило контролирано изпускане на води от яз. "Кърджали". Река Стряма преля и откъсна моста, който свързва двете карловски села Столетово и Богдан. Началникът на 61-ва Стрямска бригада в Карлово е обещал на жителите на двете села да включи военните във възстановяването на съоръжението, което бе изградено преди около десет години.

"Копринка" преля, изпускат го

Обилните дъждове доведоха до преливането на язовир "Копринка" край Казанлък, което наложи контролирано изпускане на водите му. Това съобщи кметът на общината Галина Стоянова в понеделник. Ден преди Великден водата е достигнала на 5 сантиметра от прeливниците и се е наложило спешно отваряне на шлюзовете. По данни на МТО станцията на Националния институт по метеорология и хидрология само за четирите дни в града на розите и региона се е изсипал над 68 л/кв. м дъжд, което надхвърляло повече от два пъти средномесечната норма.

Шофьор падна в река и се удави

Пиян шофьор загина нелепо на селски мост без перила. 35-годишният Марин Марков се прибирал с "Фолксваген Поло" от кръчмата в село Логодаж към старата фамилна къща в махала "Топавичарска". По пътя минал през мост без предпазни парапети. Не успял да уцели точно средата на моста и една от гумите пропаднала, накланяйки автомобила към плитката Логаджака река. Мартин, който бил и без колан, се прекатурил през шофьорската врата и паднал в реката, която е дълбока не повече от 40-50 см. Независимо от това заради обилния алкохол мъжът се строполил по очи във водата и така се удавил.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай