Помощите за пенсионери за зимата остават същите

Помощите за пенсионери за зимата остават същите | StandartNews.com

Варна. Въпреки индексацията на пенсиите от април, помощите, които пенсионерите са получавали през зимата, остават същите. Това обяви във Варна служебният вицепремиер и министър на труда и социалната политика Деяна Костадинова.Тя променила така Наредбата за енергийни помощи, че дори с малко да минават прага, пенсионерите, които са ги вземали, да останат в списъка и за следващата зима.

Много се надявам в най-скоро време да има ново правителство, което да прилага дългосрочни социални политики, каза още Костадинова. Във Варна тя отчете мащабната програма „Училище за живота",която стартира на 7 май. В нея бяха обхванати 5700 деца от 139 школа на 39 градове в страната. Те са посетили много държавни институции и 43 фирми от бизнеса. Идеята е да се приближат до професионалния живот. Младежката безработица е сериозен проблем и една от причините за нея, че завършващите училище нямат реална представа за живота, нямат представа за собствените си възможности и това, което ги чака, коментира служебният вицепремиер.

Две групи от по 100 деца са минали през Министерския съвет. Някои от тях задавали въпроса – как се става министър-председател, добави Костадинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай