Питбул нападна дете, отхапа ухото му

Животното се хвърлило да спасява сина на стопанина си

Питбул нападна дете, отхапа ухото му | StandartNews.com

Ловеч. Раздразнен питбул нападна дете в Луковит и отхапа ухото му. Инцидентът станал на улицата. 9-годишното пострадало момче Тони В. играело със сина на собственика на животното. Двете хлапета се боричкали и вдигали шум.

Тони повалил на земята другото момче, с което провокирал инстинктите на кучето, твърдят съседи. Животното се намирало в съседния двор и се хвърлило да спасява сина на стопанина. Преди това момчето неведнъж го дразнило и замеряло с камъни.

„С един скок кучето прескочи оградата", разказа очевидка. Питбулът се нахвърлил върху момчето, а съседката се притекла на помощ и успяла да го освободи от захапката. В суматохата била разкъсана лявата ушна мида на ухапаното дете. Първоначално то било откарано в луковитската болница, където му оказали първа помощ.

Тони е транспортиран за лечение в София, където лекари ще се опитат да спасят ухото. Собственикът на кучето - мъж с инициали А. А., на 38 г., не присъствал на инцидента. Срещу него е образувано досъдебно производство за безстопанствено отношение и за нанасяне на телесна повреда, чиято степен предстои да се уточни. Кучето на 9 месеца и до този момент не проявявяло агресия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай