ПИК сезира Цацаров за парите на протестъри

ПИК сезира Цацаров за парите на протестъри | StandartNews.com

София. Представителите на Протестна мрежа са използвали нерегламентирани доходи. Това става ясно от сигнал на собственика на агенция ПИК Недялко Недялков. Днес той и главният редактор Ивайло Крачунов сезираха главния прокурор Сотир Цацаров.

Точно в 16 часа Недялков влезе в сградата на Съдебната палата и призова журналистите да се проверят доходите главно на Антоанета Цонева и Николай Стайков, както и на останалите членове на организацията.

"Тези иначе интелигентни момчета и момичета в последно време обикалят в медиите и се опитват да са ментори на обществото, те да определят кое е черно и кое бяло и се държат сякаш са най-праведните. Аз имам съмнение от къде са техните доходи и предоставям сигнал до главния прокурор. Същият съм внесъл в НАП, тъй като има пълна неизвестност за тяхното финансиране, от къде са доходите им, доколкото е известно те не работят", коментира Недялков. Той поясни, че няма да даде повече подробности за същността на сигнала тъй като има следствена тайна и прокуратурата трябва да провери сигнала.

От своя страна главният редактор на агенция ПИК Ивайло Крачунов изрази надежда, че главният прокурор Сотир Цацаров ще обърне внимание на сигнала, тъй като по думите му правосъдният министър Христо Иванов е близък до представителите на Протестна мрежа и трябва да се изясни до каква степен те имат спорове с главния прокурор, тъй като ту министърът настоява, че прокуратурата трябва да излезе от съдебната власт, ту коментира как трябва да тя да остане там.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай