Падна тайната как да отслабнем без да пазим диета

Една от тайните е добавяне на подправки към ястията

Падна тайната как да отслабнем без да пазим диета | StandartNews.com

За да отслабнем не е нужно да се придържаме към строги диети. Нужно е да консумирате правилните храни и напитки, които спомагат за ускоряване на метаболизма и допринасят за отслабването. Списъкът с тях включва топла вода с лимон, чай от джинджифил, морски дарове и водорасли, кафе, черен шоколад и подправки.

Храни и напитки, които подпомагат метаболизма и отслабването 

Според руския професор Владимир Хавинсон, тези, които искат да загубят наднорменото тегло, трябва да пият по една чаша вода с лимон сутрин.

„Тази напитка възстановява водно-натриевия баланс “, добавя експертът и допълва, че сред продуктите, които помагат за възстановяване на минералния метаболизъм на организма, са морските дарове и морските водорасли. Те съдържат голямо количество витамини и други полезни вещества.

“Наши колеги от Великобритания направиха проучване, в което доказаха, че 100 mg кофеин помага за активиране на метаболитните процеси. Можете да изпиете чаша кафе или да го замените с шоколад, който трябва да съдържа максимално количество какаови зърна “, каза руския професор Светлана Трофимова.

За отслабващите е също толкова важно да добавят подправки към ястията си.

“Джинджифилът активира метаболитните процеси с 20 процента в рамките на три часа след употребата му. Освен джинджифил можете да използвате червен лют пипер. Съдържа капсаицин, който придава лютивостта на зеленчука и активира всички метаболитни процеси “, подчертава още д-р Трофимова.

Широко известни са неговите противовъзпалителни, аналгетични и затоплящи свойства. Освен това той съдържа голямо количество етерични масла и антиоксиданти, които помагат за ефективното отстраняване на излишната влага, отпадъци и токсини от тялото. Джинджифилът помага за стартиране и нормализиране на метаболитните процеси.

Най-добрият начин да използвате джинджифил за отслабване е да си направите чай от него. Този чай не само помага за засилване на метаболизма и изгарянето на повече калории, но също така освежава тена, повдига настроението и подобрява паметта. Препоръчително е да пиете чай от джинджифил 1 час преди хранене на малки глътки - това помага за намаляване на апетита. По-добре е да започнете с една или две чаши на ден и постепенно да увеличите дневния прием до 1 л. Въпреки това, не трябва да се увличате по тази напитка преди лягане, тъй като ефектът й върху тялото е подобен на енергийна напитка.

На свой ред Владимир Хавинсон добавя, че веществата, съдържащи се в пипера, карамфила, шафрана, чесъна и куркумата, водят до нормализиране на метаболизма. Но тези подправки не трябва да се консумират.

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай