Отстраненият шеф на "Св. Анна" нямал конфликти с Москов

Отстраненият шеф на "Св. Анна" нямал конфликти с Москов | StandartNews.com

Отстраненият директор на болница „Света Анна" д-р Димитър Димитров не се сеща да е имал конфликти с настоящия здравен министър Петър Москов, на когото е бил началник. Пред бТВ той сподели, че още от септември миналата година са му се обаждали колеги, за да му кажат, че на предизборни заседания Москов е казвал, че първата му работа ще е да освободи шефа си.

"Явно си има лични причини", коментира д-р Димитров.

Проблемът КТБ не е на болница „Света Анна", нито на нейния мениджмънт, заяви още Димитров.

Рокадата се очакваше, след като преди няколко месеца здравният министър Петър Москов се закани да смени ръководствата на три големи болници, държали над 25% от парите си във фалиралата КТБ. Ставаше дума за „Света Анна", пловдивската "Свети Георги" и варненската "Света Марина".

Действали сме по закон, всички документи са предоставени, не сме нарушили правилата за управление на средствата. Провели сме две процедури, съгласували сме ги с МЗ и сме сключили договори със съответните банки, категоричен беше вече бившият директор на болницата.

В „Св. Анна" не работят лоши лекари, заяви отстраненият болничен шеф в отговор на въпрос какъв лекар е Петър Москов. Запитан дали е имало натиск да бъде отстранен, Димитров посочи, че е далеч от тези предположения.

Той подчерта, че не се е чувал лично с Петър Москов. „Още когато стана министър, на два пъти се опитахме да му се обадим, да го поздравим, той не ни отговори. По целия въпрос за КТБ не се е обаждал, нито са изискани документи, но те са предадени", заяви Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай