Отрязаха търговци, които искаха да продават на магистралата

Отрязаха търговци, които искаха да продават на магистралата | StandartNews.com

Ямбол. Сливенско нашествие в Ямбол, но без успех. Търговци на праскови от Сливенско атакуваха пътното управление в Ямбол с искане да получат разрешително за продажба на вкусния плод на магистралата. След пускането на АМ "Тракия" стотици семейства от Долината на прасковите, включваща десетина села около Сливен, остават без препитание. Вече няма кой да купува продукцията ни, жалваха се 15-ината търговци, пристигнали в ямболското Пътно управление. Те държат държавата да им предостави място на изхода за село Кабиле, където магистралата има отбивка.

"Законът не позволява на магистрала да се извършва такава дейност, беше категоричен шефът на Пътното управление Галин Костов. Оказа се, че доскоро търговците опитвали да продават праскови, но били санкционирани. На магистрала това е невъзможно, категорични са от пътното. Според тях има един единствен изход продажбата да се извършва на бензиностанция или ресторант, където частният инвеститор да им предостави щанд. До момента обаче няма започнато изграждането на нито един подобен обект. Много сме разочаровани", обяви от името на търговците Митка Димитрова.

"Нито един от тези хора не е производител и няма право да говори от името на производителите на праскови. Нашето сдружение иска да развива тържището за плодове и зеленчуци, което е направено точно за тази цел и където имаме две хладилни витрини", заяви пред "Стандарт" Димитър Андреев от село Гавраилово, който е един от известните производители на праскови в Сливенско.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай