Отпуснаха 100 млн.лв. за ремонтите по "Тракия" и "Хемус"

Отпуснаха 100 млн.лв. за ремонтите по "Тракия" и "Хемус" | StandartNews.com

Правителството отпусна до 100 млн. лева за ремонтно-възстановителни дейности на участъци от автомагистралите "Тракия" и "Хемус", информират от пресцентъра на Министерски съвет.

Ремонтно-възстановителните дейности са наложителни поради силно амортизираните асфалтови настилки в някои участъци на двете магистрали. Пътната настилка е с множество пукнатини и разрушения, дупки, неравни дребно-обхватни кръпки и слягания. От въвеждането им в експлоатация до момента са изпълнявани само локални машинни и ръчни кърпежи.
Извършването на ремонтно-възстановителните дейности ще доведе до възстановяване на изискуемите технически параметри, удължаване на експлоатационния период на автомагистралните участъци и осигуряване на по-голяма безопасност на движението.

Инвестицията осигурява ремонт на над 100 км магистрални участници, в т. ч. цялостна подмяна на износващия пласт от асфалтобетон, подобряване на отводнителната система и възстановяване на хоризонталната и вертикалната пътна сигнализация, което ще доведе до трайно и качествено подобряване на състоянието им и ще способства за безопасното движение на пътници и превозни средства с реален ефект за икономическото развитие на страната и интересите на гражданите.

"Както знаете, от 1 април по тези участъци беше въведено допълнително ограничени на скоростта, поради това, че включително след зимния период състоянието им се влоши до такава степен, че то застрашава допълнително движещите се с висока скорост. С тези до 100 млн. лв. започваме поетапно, при много ясен график извършване на ремонтни дейности от 80 км от участъците на АМ "Тракия" и АМ "Хемус", заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай