Откриха удавеното в Марица дете

Откриха удавеното в Марица дете | StandartNews.com

Пловдив. Тялото на 10-годишния Мирослав , който миналата неделя изчезна във водите на река Марица, е открито около 15 часа днес.

Служители на Спасителния отряд са открили трупа на детето заплетен в храстите на брега, на километър от мястото, където малчуганът изчезна, съобщи сайтът Марица.

Екипи вече седми ден претърсват реката за удавеното дете. На място са криминалисти от Второ РУП и патолог от Съдебна медицина, които правят оглед на тялото.

Мирослав изчезна точно преди седмица, когато той заедно със свой съученик отишли с велосипедите до Марица. Момчетата били с майките си на Гребната база, но се отделили и пробвали да влязат в комплекс Джия бийч, където има външен басейн. Служителите на комплекса обаче не ги пуснали, тъй като с тях нямало възрастни придружители. Тогава хлапетата се отправили към реката. В неделя обаче Марица била придошла заради дъждовете, язовирите в горното течение също били изпуснали сериозни обеми вода и нивото на реката било доста високо. Още щом Мирослав нагазил вътре, буйните води го повлекли. Приятелят му се опитал да му помогне, но усетил силното течение и едва излязъл на брега.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай