Отговорите от матурата - за 80 лв.

Отговорите от матурата - за 80 лв. | StandartNews.com

Над 50 хиляди зрелостници доказват знанията си на матурата по БЕЛ днес. Тя стартира в 8:00 часа, а час по-късно бе изтеглена и темата за 41-вия писмен въпрос. 12-класниците пишат за разрушената хармония в "Гераците" на Елин Пелин. 

Още в първия час от изпита стана ясно, че журналист от Нова телевизия е сигнализирал до прокуратурата, че е успял да си закупи отговорите. Оказа се, че и екип на БНТ е успял да се сдобие с верните отговори за важния изпит - те са стрували само 80 лева. Ето и каква е схемата:

"Продавачите на отговори са станали доста изобретателни. Успяхме като първо се свързахме с тях първо в интернет. Те доста добре се рекламираха във Фейсбук и затова им писахме там. След като ни отговориха, ни дадоха и телефон, на който се обадихме. Разговаряхме с мъж, който ни предложи и конкретна оферта - 80 лв. за да получим отговорите, като първоначално даваме 40 лв. капаро, а останалите 40 лв. даваме малко по-късно - след като получим отговорите, решим матурата и ги сравним с отговорите на министерството, а тези отговори ще бъдат ясни днес в 15 ч.

Платихме чрез куриерска фирма, тъй като човекът отказа лична среща от съображения за сигурност да не бъде разкрит. В 9:30 ч. му изпратихме един подканващ СМС, че все още чакаме отговорите. Веднага ни отговори, че се решава. В 10:32 ч. матурата вече беше решена, а отговорите ни бяха изпратени на СМС. Ние работим съвместно с МВР и прокуратурата, за да стане ясно дали действително има пробив в системата", разказват журналистите. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай