Още отменени полети до "Завентем"

Още отменени полети до "Завентем"  | StandartNews.com

Авиокомпания България Ер и в сряда, 30.03.2016 г., няма да изпълни планираните полети между летище София и „Завентем", Брюксел. Това съобщават от летище София.

Отменени са:
FB 405 излитащ за Брюксел „Завентем" с планиран час 06:15 ч.
FB 406 кацащ от Брюксел „Завентем" с планиран час 12:25 ч.
FB 407 излитащ за Брюксел „Завентем" с планиран час 18:00 ч.
FB 408 кацащ от Брюксел „Завентем" с планиран час 23:55 ч.

Полетите на авиокомпания Wizz Air до и от летище „Шарлероа" ще се изпълнят по разписание.

Междувремено от "Завентем" съобщиха, че "ще са нужни месеци, преди брюкселското летище „Завентем" да бъде отворено напълно". Това заяви изпълнителният директор на аеропорта в белгийската столица Арнауд Файст, цитиран от Би Би Си. По думите му летището да отвори с 20% от капацитета си утре.

Седмица след терористичния акт, персоналът на летището започна да се завръща на работа. Ще бъде изградена допълнителна зона за регистрация и проверки преди пътниците да достигнат салона за заминаване.

Летището ще отвори само при зелена светлина от властите. Първоначалните цели са за обслужване на 800-1000 пътници на час срещу 5000 средно за летището преди атентатите. „Допълнителната структура няма да може да абсорбира обичайните количества пътници" заяви Файст. „Въпреки че сградата е непокътната, трябва да възстановим много неща - от вентилацията до бюрата за регистрация. Всичко това ще отнеме месеци", казва още изпълнителният директор на "Завентем".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай