Окупацията в ЮЗУ продължи и по Коледа

Окупацията в ЮЗУ продължи и по Коледа | StandartNews.com

Благоевград. „Ранобудните студенти" в Югозападния университет „Неофит Рилски" в Благоевград продължиха окупацията на зала 501 в Първи учебен корпус и по Коледа. Преди празничните дни младежите се опасяваха, че ще бъдат изведени с полиция от сградата и по този начин ще се прекъсне мисията им. Такова нещо обаче въобще не се случи.

„Няма как аз да пусна полиция срещу студенти. От няколко години затваряме по време на ваканцията всички учебни корпуси, за да правим икономии от отопление и осветление. Разчитам на морала и разума на тези млади хора", сподели ректорът на ЮЗУ проф. Иван Мирчев.

Студентите не скриха, че са благодарни на ректора за разбирането и това ще им позволи да продължат окупацията на зала 501.

„Беше нестандартно и не много приятно да посрещнем Коледа в университета. Искахме да сме със семействата си и близките си. Но по-важно сега е да преследваме нашата цел – оставка на правителството на Пламен Орешарски. А Коледа ще има и догодина", каза в четвъртък неформалният лидер на „Ранобудните студенти" Мариела Монева. Тя уточни, че протестиращите младежи излизат на смени за храна и да се къпят, за да има винаги в залата студенти. Осигурили са си и печки, за да им е топло, а осветлението там не е спряно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай