ОБЗОР: Валя-2 шокира Варна

Младото момиче е скочило от терасата на крайбрежно заведение край Рибарския плаж във Варна

ОБЗОР: Валя-2 шокира Варна | StandartNews.com

Момиче се хвърли в морето, катери я търсят, роднини - не

Варна в шок от трагедия "Валя-2". В морската столица момиче се метна в морето и изчезна. Хората веднага се сетиха за красивата медсестра от Бургас, която се самоуби, като скочи във водата преди Великден. Сигналът е подаден около 3.30 часа след полунощ от бодигардове на близката дискотека до Рибарския плаж, където за последно е видяна девойката. Те забелязали момиче, което върви във водата, следвайки лунната пътека. След това то ръкомахало сред вълните. Инцидентът вдигна накрак полиция и "Морска администрация". Шефът на варненската полиция Николай Калчев обясни, че веднага е създадена организация, а по-късно е започнало издирване с катер на "Морска администрация", но от момичето не е открита и следа сред големите вълни. Акцията продължи без резултат до 7 ч сутринта и е прекъсната заради лошото време, обясни шефът на "Морска администрация" кап. Валентин Енчев.

На плажа са намерени само чехли на момичето, не е оставила чанта, документи и няма никакви данни за нейната самоличност, казаха от полицията. В късния следобед, след като спря пороят над Варна, издирването продължи с катера.

Около 15 ч тялото е изплувало на 20-30 м срещу дискотека "Екстраваганца". На място пристигнаха двама водолази от спасителния екип на Гражданска защита, които повече от час претърсваха дъното на морето. При голямото вълнение от 3-4 бала тялото обаче отново е изчезнало. По-късно се присъедини и катерът на "Морска администрация", който проверяваше на по-голяма дълбочина около I буна.

Според очевидци девойката идвала откъм Морската градина. А според друга версия е била в близката нощна дискотека, но там отричат да са я забелязали сред посетителите. Никой все още не е заявил искане за издирване - близък, познат или роднина, казаха още от полицията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай