Обучават роботи да шият рани след операция

Това е жизненоважна, но монотонна задача за лекарите

Обучават роботи да шият рани след операция | StandartNews.com

Зашиването на пациент след операция е жизненоважна, но монотонна задача за медиците, често изисква от тях да повтарят еднакви прости движения над стотици пъти. Но благодарение на съвместните усилия между Intel и Калифорнийския университет в Бъркли, утрешните хирурзи ще могат да се разтоварят от тази монотонна работа и да я поверят на роботи, пише изданието Engadget, цитирано от БГНЕС.

„Има много привлекателност при ученето от визуални наблюдения, в сравнение с традиционните интерфейси за учене по статичен начин поради огромното количество информационно съдържание, налично в съществуващите видеоклипове“, каза Танвани пред Engadget. Когато става дума за преподаване на роботи, една снимка, очевидно, струва хиляда думи.

„Всеки човек може да гледа почти всеки един от тези видеоклипове и да го осмисли, но в момента робот не може - те просто го виждат като поток от пиксели. Така че целта на тази работа е да опитате и да осмислите тези пиксели, добави д-р Кен Голдбърг, който ръководи лабораторията на Университета в Бъркли и съветва екипа на Tанвани в това проучване

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай