Няма запис на разговора „Първанов, Борисов и Петков"

Няма запис на разговора „Първанов, Борисов и Петков" | StandartNews.com

София. Няма записи, на които Бойко Борисов, Георги Първанов и Румен Петков да разговарят. Главният редактор на в. „Галерия" Кристина Патрашкова е обяснила пред прокуратурата, че източниците й не са й предоставили такива.

Предполагаемите записи предизвикаха поредния СРС-скандал в държавата. Според седмичника "Галерия" на тях се чувало, как Борисов, Петков и Първанов са обсъждали размаразяването на АБВ, а бившият премиер обещал да помогне със спонсориране на кампанията за евровота.

От прокуратурата съобщиха, че записите не са предоставени и Патрашкова не може да ге предаде.

„С писмо до главния прокурор на Република България и председателя на Държавна агенция „Национална сигурност" главният редактор на в. „Галерия" Кристина Патрашкова заявява, че източниците на информация, с които тя разполага, не са предоставили документация или записи на разговори между лицата Георги Първанов, Бойко Борисов и Румен Петков. Поради това г-жа Патрашкова не е в състояние да предаде данни на компетентните органи", съобщават от обвинението.

Заради несъществуващите записи прокуратурата и ДАНС се заеха с разследване на изнесените от вестника данни и да разпитва предполагаемите участници.

"Не чувствам удоволетворение, чувствам едно неприятно усещане, защото една седмица – изписаха се много страници, много нерви", коментира по този повод Първанов пред бТВ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай