Нова мода в адските жеги. Фейскини! СНИМКИ

Напоследък те станаха особено популярни сред китайците

Нова мода в адските жеги. Фейскини! СНИМКИ | StandartNews.com

Маски за предпазване от слънчевите лъчи - фейскини, са най-новият моден аксесоар в Пекин в рекордните жеги, съобщи Ройтерс. Хората масово ги носят, за да запазят кожата си светла и бледа, да се предпазят от петна и кожни заболявания.

Фейскините са маски, които покриват цялото лице и имат дупки само за очите и носа. Напоследък те станаха особено популярни сред китайците, заедно с вид специални ръкави за покриване на ръцете, както и широкополи шапки и леки якета, изработени от плат, който предпазва от ултравиолетови лъчи.

Докато температурите се покачват над 35 градуса по Целзий в някои части на Китай, жителите и посетителите на азиатската страната започнаха да използват преносими вентилатори и да се покриват, за да избегнат слънчевите лъчи. Някои от шапките, които хората носят, дори са с вградени вентилатори.

„В сравнение с времето преди пандемията от COVID-19, тази година е много, много по-добра от предишните години. Обемът на продажбите определено е нараснал много сега“, каза китайски продавач в магазин за шапки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай