Нострадамус с фатална прогноза за астероид

Щял да удари земята, но човечеството ще издържи

Нострадамус с фатална прогноза за астероид | StandartNews.com

Нострадамус бил предсказал, че астероид ще удари Земята през 2021 г. и това щяло да навлече множество беди на човечеството.

Но краят на света нямало да бъде тази година, а след повече от две хилядолетия.

Трябва да се каже обаче, че в нито едно от своите предсказания той не посочва конкретни дати и всичко е въпрос на тълкувание, съобщава вестник Телеграф. 

През 1555 г. Нострадамус за пръв път публикува своите видения. Там има една единствена конкретна дата – 3797 г., когато се очаква краят на познатата ни човешка цивилизация. Останалото са интерпретации. Неговите последователи вярват, че той е бил способен да предупреди човечеството за редица беди и злини.

Според тълкуванията на едно от предупрежденията на пророка, което гласи: „Полумъртвите ще подскачат от страх и изненада“, това насочвало към появата на зомби.

Тълкувателите ги ситуират до няколко години, като вина за тях щял да има руски учен, който ще създаде биологично оръжие, превръщащо хората в зомбита. 

В друг откъс от сведенията пророкът пише: „В небето някой ще види огън с дълга опашка от искри“, което се тулкува, че астрологът предсказва възможен удар от астероид.

Може би това твърдение се отнася до астероида Апофис, открит през 2009-та, класифициран като потенциално бедствие за планетата, на която живеем. Въпреки това, НАСА премахна обекта от застрашаващия ни списък съвсем наскоро.

Има три основни спънки в работата на прочутия френски мистик. Първата е, че езикът, на който пророкът оставя своето наследство е старинен френски, следователно преводът на друг език изисква и изключително прецизни и задълбочени познания не само по лингвистика, но и по астрономия и други науки.

Вторият проблем се корени в прикритата симпатия на преводачите към пророка. Като негови фенове, те често се опитват да напаснат преводите с вече случили се събития.

Третият минус е поетичният изказ на предсказанията, който отново позволява лесно да се намират възможни „следи“ за вече случили се събития, които създават грешки в преведените текстове.

Въпреки това, Нострадамус е един от малко автори четени през вековете, до днес

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай