НА ФОРУМА НА АИКБ И "СТАНДАРТ". Валери Симеонов: Бизнесът да влиза в политиката

НА ФОРУМА НА АИКБ И "СТАНДАРТ". Валери Симеонов: Бизнесът да влиза в политиката | StandartNews.com

Бизнесът да влиза в политиката, за да може законодателната и изпълнителната власт да бъдат по-адекватни към проблемите на предприеимачите. Този призив отправи вицепремиерът Валери Симеонов по време на дискусията на АИКБ и "Стандарт".

Той обясни, че от 240 депутати едва 10-15 са влезли в парламента след като са направили успешен бизнес. Подобно било положението и в изпълнителната власт.  В същото време логиката е образованието да бъде съобразено преди всичко с нуждите на икономиката, подчерта Симеонов.

"Ако бизнесът обаче си мисли, че ше седи отстрани и ще дава акъл на държавата, това няма да стане. Вземете нещата в свои ръце", призова Симеонов.

Той обясни, че по негова инициатива властта е направила каквото може със сезонната заетост и синята карта, но вече година се бави облекчаването на процедурата за получаване на българско гражданство. В същото време Полша приела един милион украинци, много от които с български произход, нужни за работна ръка. Унгария и Чехия вървяли по същия път, докато у нас тромавите процедури затрудняват получаването на българско гражданство и възможност за работа у нас. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай