МВР синдикат зове полицаите да се свалят щитовете

МВР синдикат зове полицаите да се свалят щитовете | StandartNews.com

София. Синдикатите в МВР призоваха полицаите, охраняващи протестите, да свалят щитовете пред хората и да действат в рамките на закона, за да не се превърнат в защитник на чужди интереси.

Пред БНР лидерът на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов не изключи и полицейски протест  на 15 март.  От синдикалната организация на служителите в МВР отправиха апел към хората, участващи в протестите, да не ескалират напрежението, защото и служителите на полицията имали същите проблеми. " И ние сме част от тях, и ние имаме абсолютно същите проблеми. Това, което искахме да кажем на колегите ни, е, че трябва да действат изключително прецизно, така че да са сигурни винаги, че действията им са само и изцяло в рамките на закона, за да не се превърнат в заложници на нечии чужди интереси".

Валентин Попов смята поведението на варненската жандармерия, която вчера свали щитовете пред протестиращите хора в знак на съпричастност, за правилно.  По думите му това е цивилизовано отношение на служители на МВР към цивилизовано протестиращи граждани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай