МВР още няма данни за Петко Сертов

МВР още няма данни за Петко Сертов | StandartNews.com

Бившият шеф на ДАНС теглил пари преди да изчезне със сив Опел Астра в неизвестна посока

София. МВР все още няма информация къде се намира Петко Сертов, съобщи главният секретар Светлозар Лазаров.

„Знаем с каква кола е отпътувал и кога", допълни той. Лазаров пристигна в Министерския съвет, но посочи, че срещите му там не са свързани със случая.

По първоначални данни Сертов е отпътувал сам.

Лазаров посочи още, че са проверявани разговорите на Сертов и допълни, че няма данни колата да разполага с GPS- система.

На въпрос защо се е стигнало до издирване чрез „Интерпол" Лазаров отговори, че това са абсолютно реални способи, които са необходими да се проведат в една такава процедура.

Междувременно СДВР свика пресконференция, на която оповести известната досега информация.

„Петко Сертов за последно е управлявал Опел „Астра" – светлосив металик с регистрационен номер СА2987РМ – модел 2009 година. Превозното средство за последно е засечено в центъра на София. Продължава работата по установяване и изземане на видеозаписи от общински и частни камери в района. Нямаме категорични факти за посока, която е поел. Изтеглил е определена сума пари в района на НДК, която не е необичайно висока за начина на живот, който е водил Петко Сертов. Този факт може да ни помогне да установим движение на издирвания в определен диапазон от време", обясни началникът на СДВР Младен Маринов.

Той отказа да назове размера на сумата, защото е лична информация.

Маринов призова гражданите, които имат информация за него, да се обаждат на телефон 112.

„Работим съвместно с „Криминална полиция" и ДАНС по установените факти, с които разполагаме", допълни началникът на СДВР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай