Моника Белучи: Аз съм жената на Бонд

Моника Белучи:  Аз съм жената на Бонд | StandartNews.com

Моника Белучи категорично се противопостави на това да я наричат "момичето на Бонд". Италианската звезда, която на 30 септември навършва 51, направи изявлението заради участието си в "Спектър". 24-ият филм от поредицата за агент 007 излиза по екраните на 26 октомври. "Аз съм дамата на Бонд или жената на Бонд, но не и момичето му", сподели звездата пред в. "Гардиън".

"Аз съм горда да бъда дама на Бонд, защото всъщност той е невероятен човек. И знаете ли защо? Защото той не съществува", пошегува се тя. Според нея в сегашния свят доминират мъжете. "Светът е на мъжете. Те имат силата за всичко - банки, финанси, образование. Всички закони са направени от мъже. Те си мислят, че когато жените вече не могат да раждат, значи са стари. Това не е вярно, защото жените на тази възраст са невероятни. Ето защо мисля, че Сам Мендес (режисьорът на "Спектър") направи революция с мен в лицето на "момичето на Бонд". "Не съм живяла в Лос Анджелис или Ню Йорк. Не познавам Холивуд много добре. Аз живея в Париж и актрисите там като Катрин Деньов, Изабел Юпер, Шарлот Рамплинг все още имат възможност да играят силни, секси роли, въпреки че те не са на 20", заяви Белучи.

Всъщност Белучи е най-възрастната приятелка на легендарния Джеймс Бонд. Италианката ще подобри с 11 години досегашния рекорд, който принадлежеше на Онор Блекман. През 1964-а 39-годишната тогава англичанка изпълнява аналогична роля във филма "Голдфингър". В интервю за в. "Сънди таймс" Белучи разказва, че била много изненадана, когато й предложили да се снима в "Спектър". Тя пристигнала в британската столица, за да преговаря със Сам Мендес, предполагайки, че ще й поверят ролята на шефката на Бонд, известна с кодовото обозначение "М". В предишните филми в този образ се превъплъщава Джуди Денч, която вече е на 80 години. "Той каза: За пръв път в историята Джеймс Бонд ще има романтична връзка със зряла жена. Това е революционна идея", разказва Моника, която е 4 години по-възрастна. Рейф Файнс ще е началник на Агент 007 вместо Денч, чиято героиня "М" загива в 23-ия филм за Бонд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай