Мизия в паника, хората излязоха на улиците

Мизия в паника, хората излязоха на улиците | StandartNews.com

Валежите и топенето на снега хвърлиха в паника Мизия. Хората от пострадалия жестоко град излязоха на улиците. Местни разказаха пред "Конкурент", че нивото на река Скът видимо се е покачило, според неофициална информация с 1.80 м.

„Остава около метър и половина до преливането й. Хората са неспокойни. Всички са излезли и наблюдават реката. Лошото е, че областната управа и държавните ръководители не направиха нищо по превенцията от август до този момент, за да не се повтори бедствието. В началото на ноември заявиха, че язовирите, които не отговарят на изискванията и тези с неясна собственост ще бъдат разрушени. Да сте чули нещо оттогава по този въпрос", запита риторично зам.-кметът на Мизия Николай Нековски.

Той допълни, че проблемите в града идват при повишено ниво на воедимите в съседните общини Бяла Слатина, Борован, Хайредин и част от Враца.

Нивото на реката се следи денонощно през един час. На крак са специалисти от Басейнова дирекция – Плевен и служители на общината. Всички, които преживяха ужаса от голямото наводнение през август миналата година, сега не спят, твърди Нековски. Хората се притесняват и заради язовирите, които се пълнят от дъждовете и снеговете и които могат отново да ги залеят. Те изтичат в река Скът и могат за кратко време да повишат нивото и като през миналата година, смятат жителите на града.

 В града има ток и вода, не са нарушени и мобилните комуникации.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай