Мистерия! Учени със сензационно откритие в Тихия океан

По време на изследване на подводен вулкан дълбоко край бреговете на Аляска

Мистерия! Учени със сензационно откритие в Тихия океан | StandartNews.com

Екип от учени на Националната агенция за океански и атмосферни изследвания (NOAA) се натъкнаха на нещо крайно необичайно, докато изследваха подводен вулкан дълбоко край бреговете на Аляска: мистериозен златен предмет, съобщава "The Byte".

Намерен загнезден в страната на подводната структура на около под повърхността на Тихия океан, странният предмет, подобен на кълбо, озадачи океанските изследователи, които в момента картографират морското дъно на Аляска с помощта на дистанционно управляван апарат, като част от последната мисия на администрацията "Seascape Alaska". И докато да се натъкнеш на зловещо "златно яйце" в подножието на древен вулкан е достатъчно зловещо само по себе си, изследователите са още по-шокирани, когато откриват, че мистериозното кълбо има дупка - сякаш нещо си е пробило път.

"Нещо се е опитало да влезе... или да излезе", отбелязва един от изследователите.

Подводните "досиета X"

След като се пошегували с "Досиетата Х", изследователите в крайна сметка решават, че ще трябва да използват една от роботизираните ръце на подводния апарат, за да вземат проба и да направят ДНК тест, за да потвърдят произхода на предмета.

"Само се надявам, че когато го побутнем, нещо няма да реши да излезе", коментира един от учените, докато екипът пуска роботизираната ръка. "Това е като началото на филм на ужасите."

Но за видимо облекчение на учените в крайна сметка нищо не се появява от кълбото. При докосване от страна на робото странният обект прилича желатин и повече като коприна. Скоро то ще бъде подложено на по-внимателна лабораторна проверка в лаборатория, предаде БГНЕС.

Изследователите имат няколко предположения за това какво би могло да бъде кълбото - например остатъци от мъртва морска гъба. Въпреки това, по всичко изглежда, че те са доста затруднени.

"Когато колективните ни познания не могат да го идентифицират, значи това е нещо странно", посочи един от членовете на екипа. "Кое животно би направило подобна обвивка на яйце?".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай