Медът – еликсир за организма

Яжте по 1 лъжица преди лягане и ще усетите зашеметяващ резултат

Медът – еликсир за организма | StandartNews.com

Според китайски и индийски лечители пчелният продукт преди лягане е много полезен. А ето ги и причините това да е така.

Ще спите спокойно

Може да се каже,  че медът е естествено успокоително. Чрез него се усилва производството на мелатонин. 1 чаена лъжичка преди лягане, комбинирана с чай от лайка, предразполага за по-добър сън.

Можете да отслабнете

През нощта механизмите за изгаряне на мазнини се увеличават. Начинът, по който медът спомага за сваляне на килограми, е като ускорява метаболизма. Според диетолози, спортистите, консумиращи мед, изгарят 10 пъти повече мазнини от тези, които не го използват.

Лекува черния дроб

В съотношение 1 към 1 смесете мед и сок от тиква. Това ще спомогне, ако имате проблеми с черния дроб, след като сте го употребявали 1 месец. Така токсините ще намалеят и метаболизмът ще се подобри.

Имунната ви система ще се подобри

Яденето на една чаена лъжичка с мед ще предотврати навлизането на бактерии и вируси в организма. Смесен със скилидка чесън той се превръща в мощен имуностимулатор и чрез тази комбинация имунната ви система ще се подобри.

Енергията ви се увеличава 

Ако не можете да станете от леглото и нямата сила за нищо, изпийте 1 чаша с вода, мед и лимонов сок. Тогава тялото ви ще се изпълни с енергия и ще можете да вършите пълноценно задачите си през деня.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай