Маскирани задигнаха 20 хил. от куриери (ОБЗОР)

Маскирани задигнаха 20 хил. от куриери (ОБЗОР) | StandartNews.com

Бандити с "Крайслер Вояджър" устроиха засада на инкасото и нападнаха с ножове

Трима маскирани мъже нападнаха инкасо автомобил и отмъкнаха 20 бона за по-малко от минута посред бял ден в София. Около 9 часа бандитите устроили засада на куриерската кола в столичния квартал "Орландовци". Като в холивудска продукция нападателите препречили пътя на червено "Рено Клио", с което се придвижвали спедиторите по тихата уличка "Нешо Бончев" на метри от кръстовището с бул.

"Първа българска армия". Апашите били със сив ван "Крайслер Вояджър". Моделът си спечели прозвището Цецомобил покрай скандала с подслушванията по времето на Цветан Цветанов. Колата на крадците буквално потеглила с мръсна газ към френския автомобил и, преграждайки пътя, му го блъснал странично. Моментално от крайслера изскочили трима маскирани и въоръжени с ножове мъже. Двама обезвредили двете куриерки и шофьора, а третият грабнал чувала с парите, които били предназначени за близкия офис на куриерската фирма "Лео експрес".

Няколко секунди по-късно обирджиите се метнали в паркиран наблизо автомобил "Ауди" и отпрашили с бясна скорост в посока надлез "Надежда". При нападението е пострадала едната от куриерките - 50-годишна жена, която е настанена в "Пирогов" с прорезни рани. Предполага се, че тя е държала чувалчето с парите. Лекарите са констатирали, че тя има контузно-разкъсна рана на лявата вежда, охлузване на лявото коляно, както и порезна рана на корема. След като веждата й е била зашита, пациентката е освободена, съобщиха от болницата. Разследващите екипи проведоха неколкочасов оглед днес. Шофьорът и другата служителка, които са се отървали само с уплаха, бяха отведени за разпит във Второ РПУ. Живеещите в района обясниха, че са чули сблъсъка на двата автомобила. "Чух, че се удариха две коли и предположих, че е обикновена катастрофа.

Явно крадците са били бързи, защото когато погледнах, не видях маскирани хора. После разбрах какво реално се е случило", обясни пред "Стандарт" мъж, който живее в къщата непосредствено до мястото на инцидента. Няколко метра по-надолу на на улица "Планинско цвете" се намира и офисът на фирма "Лео експрес". В двора бе паркирано обраното "Рено", което е с хасковска регистрация. По него нямаше видими тежки поражения, въпреки че колата е била ударена от крадците, за да бъде отклонена от пътя.

Пазачът на портала отказа всякакъв коментар и забрани да се снима. Собственикът на фирмата Деан Денчев също отказа коментар, въпреки че обирът е същински римейк на миналогодишния. Точно преди година на същото място по подобен начин от "Лео експрес" бяха задигнати 60 000 лева. Колата на спедиторската фирма пак бе засечена в движение от автомобила на нападателите. Фирмата е чест обект на подобни набези, но досега не са взети съществени мерки за защита.

Фирмата е на пазара повече от 10 години

Димитровградската фирма "Лео експрес" ЕООД е повече от 10 години в бизнеса. Основно се занимава с превозна и складова дейност. Малкото, което се знае за собственика Деан Нейков Денчев е, че е дошъл в Димитровград от Варна. Дружеството има офиси в Хасково, Димитровград и София. Според търговския регистър фирмата е дружество с ограничена отговорност с капитал от 5000 лв. Репутацията на "Лео експрес" е добра - няма данни фирмата да има задължения и изплаща навреме заплатите на служителите си.

Първият удар бе на "Планинско цвете"

Обирът в "Орландовци" е точно копие на нападението на 15 март 2013 година, когато от "Лео експрес" бяха задигнати 60 000 лева. Тогава около 14 часа като в екшън филм колата на спедиторската фирма е засечена в движение от автомобила на нападателите на съседната пряка улица "Планинско цвете". Двете коли се ударили, а секунди след това нападателите се нахвърлили върху двамата служители и им нанесли побой. Крадците се оттеглили малко по-късно с една торба пари, в която имало 60 бона. По-късно полицията установи, че грабителите са били трима, като единият е помагач. Така и не бяха открити и според разследващите днес е действала абсолютно същата група.

Чорапи и кантар им взеха в Перник

Стек чорапи и голям електронен кантар за измерване на пратки бяха сред първите отмъкнати от фирма "Лео експрес" вещи при атака на взломаджии в Перник. В средата на декември 2012 година, около час след полунощ, апаши разбиват вратата на офиса и обезвреждат за полицейския СОТ. Задигат кантара и чорапите и бягат. Според работещите в "Лео експрес" най-вероятно става дума за поръчка специално за електронния кантар, а чорапите са задигнати между другото. В помещението имало десетки скъпи пратки, сред които и над 15 кутии с маркови ботуши, предназначени за бутиков пернишки магазин. Любопитна подробност е, че удареният офис е на два метра от сградата на ГУМ в Перник, където десетина дни по рано е обран складът на Венци Среброто.

Младеж с шапка се подигра с "Лео"

Близо 7000 лева успя да задигне от фирма "Лео експрес" най-обикновен младеж с бейзболна шапка през април 2013 г. Той влязъл в клона на компанията, който се намира на улица "Иларион Макариополски" в Карнобат. Приближил се от лявата страна на бюрото, отворил едно от чекмеджетата, бръкнал, прибрал парите, които били приготвени за дневния отчет от оборота в края на работния ден, след което необезпокоявано си тръгнал. Всичко това са заснели охранителните камери на обекта. 31-годишната служителка нямала адекватно обяснение как е допуснала това да се случи и не е реагирала с натиск на паникбутона. Младежът с шапката така и не бе открит.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай