Лазаров: Резултати от проверката в Лясковец до 3 април

Лазаров: Резултати от проверката в Лясковец до 3 април | StandartNews.com

София. Резултатите от проверката на акцията в Лясковец, при която загина една барета, а други негови колеги бяха ранени от психично болния Петко Петков, ще бъдат ясни до 3 април. Това съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров в предаването "Факторът Кошлуков" по ТВ 7.

Не може да се търси вина преди разследването да е приключило, категоричен бе Лазаров. Той призова хората да имат търпение и припомни, че е готов да си хвърли оставката, ако се окаже, че има вина по случая.

Освен проверка на конкретния инцидент в Лясковец, трябва да се направи задълбочен анализ на структурата и дейността на СОБТ. Съставът на баретите беше почти двойно намален през годините, каза още Лазаров. Освен това, повечето кадри, обучени в НАТО и във френските и немски служби, отдавна не са в България, допълни той.

Българските барети имат нужда от обучение, както и от въвеждане на интегрирана система за противодействие на тероризма. Отделът за обезвреждане на бомби и взривни устройства също трябва да мине към СОБТ, обясни главният секретар на МВР.

Ще бъде организирана кампания в подкрепа на семейството на загиналия Емил Шарков, каза Светлозар Лазаров и изтъкна, че е имал близки отношения с баретата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай