Лазаров: Пътен възел "Яна" бе за предаване в понеделник

Лазаров: Пътен възел "Яна" бе за предаване в понеделник | StandartNews.com

София. "Към настоящата ситуация, първата дата, която беше възможна за предаването на участъка, беше този понеделник, когато се предаде". Това заяви инж. Лазар Лазаров, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура" в предаването на БНТ „Денят започва". Той коментира нападките на ПП ГЕРБ, че е имало възможност пътен възел „Гара Яна" да бъде открит два дни по-рано, но министерството не го е направило.

„В този район напрежението е повече от месец, откакто фирмата започна работата по привързване на новия участък със съществуващата пътна мрежа. Спря ни самата процедура, тъй като, за да бъде пуснат един участък, той трябва да бъде безопасен за пътуващите по него", обясни Лазаров. Той уточни, че има доста последствия за този, който е подписал пускането на движение при евентуален инцидент в участъка.

"Работата на комисията започна в четвъртък след обяд. Бяха установени редица пропуски по отношение на обекта, които, дори да се нарекат козметични, те трябва да бъдат отстранени", каза още Лазаров за пускането на пътен възел "Яна".

Лазаров обясни, че се чувства отговорен за станалата тежка катастрофа вчера и това, че възелът не е бил отворен.

„Мога да кажа, че наистина ме боли, когато по българските пътища и то по участъци, където по принцип би трябвало да е ниска аварийността, тоест да не стават катастрофи, такива се случват", завърши той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай