Лазаров: Нямам информация за задържането на братя Галеви

Лазаров: Нямам информация за задържането на братя Галеви | StandartNews.com

София. МВР няма информация за задържането на братя Галеви. Това припомни главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров. Той присъства на откриването на празника Тодоровден на „Конна полиция" съм СПС-СДВР.

 

"Моето мнение от вчера не се е променило. Аз не разполагам с такава информация. Би трябвало, като висш професионален ръководител на МВР все пак да знам", коментира още Лазаров. И уточни, че не знае от къде медиите са получили информация за задържането на Галеви.

 

"Не знам за кой от отборите ще е тежък мачът, важно е футболът да победи. Смятам, че МВР е достатъчно подготвено да опазим обществения ред и да дадем повече сигурност на хората на стадионите и гостите на града". Това каза Лазаров за вечното дерби между "Левски" и ЦСКА, което ще бъде днес следобед.

 

На запитване използват ли се фенове за политически цели, главният комисар отговори: „Нека да разделим нещата на две. Първо, по никакъв начин не искам да смесвам протеста на гражданското общество, който тече от средата на юни месец насам. Имаше отделни случаи, когато наистина имаше футболни фенове, които проявиха известни форми на агресия, но нека отбележа: аз самият 30 години ходя по стадионите и не искам по никакъв начин да смесвам любовта и доброто отношение към футбола с отделни екстремистки прояви. Едното няма нищо общо с другото".

 

"Ще е грешка и на политиците и на МВР, ако започнем да слагаме всичко под общ знаменател. Нещата трябва да се разграничават. Тези неща, които са на ръба на закона, за тях трябва да действат съответните правни норми и да бъдат преследвани. Точно такива случаи има всъщност в Пловдив. Там има образувани досъдебни производства и за хулиганство, и за проповядване на расова и етническа омраза. Това, че някои от тези лица ходят и на футболни мачове, не бива да придава тежест на българския футбол", продължи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай