Ласен Мокаджи е победител в Софийския маратон

Ласен Мокаджи е победител в Софийския маратон | StandartNews.com

София. 34-годишният африканец от Мароко Ласен Мокаджи спечели юбилейното тридесето издание на Софийския маратон. Той завоюва златния медал, след като измина 42.194-километровата дистанция за 2.22:42 часа.

Победителят изпревари с 37 секунди своя сънародник Тяр Абдулхади. Българинът Йоло Николов спечели бронзовия медал, след като измина дистанцията за 2.23:45 часа. Тримата спечелиха съответно 5000, 3000 и 1000 лв. от наградния фонд.

Четвърти завърши миналогодишният победител и национален шампион в дисциплината Шабан Мустафа, който финишира за 2.25:02 часа. Трети сред българските състезатели се нареди Георги Георгиев с време 2.33:32 часа.

При жените титлата спечели българската лекоатлетка Силвия Дънекова. Балканската шампионка на 3000 метра с препятствия и участничка във финала на световното първенство преодоля дистанцията за 2.52:27 часа.

Шесткратната победителка с Софийския маратон Милка Михайлова финишира втора с изоставане от четири минути, а трета се нареди Диянка Давидова с време 3.02:04 часа. През миналата година Михайлова и Давидова отново заеха на тези позиции.

Повече от 1000 участници стартираха в юбилейния 30-ти маратон на София.

Старт на събитието даде министър Мариана Георгиева в компанията на президента на БОК Стефка Костадинова, Любо Ганев и селекционерът на националния отбор на България по волейбол Камило Плачи.

Маратонът, който е в четири дисциплини, събра състезатели и от чужбина. Това е част от кандидатурата на София за европейска столица на културата. Наградният фонд е 25 хиляди лева. По време на самия маратон имаше и развлекателна програма, която представи различни спортове.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай