Софийският маратон блокира движението в столицата

Софийският маратон блокира движението в столицата | StandartNews.com

София. Традиционният Софийски маратон ще се проведе днес от 10.00 до 15.00 часа, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Маратонът ще се проведе по следния маршрут: старт от западното пътно платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" пред националния стадион „Васил Левски" по западното пътно платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви", западното пътно платно на бул. "България", източното пътно платно на бул. „Витоша", ул. „Забърде", бул. „Петко Каравелов", източното пътно платно на бул. „България", източното пътно платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" до национален стадион „Васил Левски", където е финалът. От 6.30 до 15.00 ч. се променят маршрутите на автобусните линии, които минават през трасето на маратона.

Днес се провежда и Международния велопоход от София до Лондон срещу трафика на хора от 10.00 часа, на пл. „Княз Александър I Батенберг". Целта е да се повиши обществената информираност по проблемите, свързани с трафика на хора.

Автобусите по линия номер 9 ще се движат в посока „Орлов мост" от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" по бул. „Цар Освободител", бул. „Васил Левски" и от ул. „Шипка" по маршрута си. Ще бъде организирана временна спирка на бул. „Цар Освободител" на 50 м след бул. „Евлоги и Христо Георгиеви".
Автобусите по линия номер 72 в посока „Западен парк" ще се движат от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" по бул. „Цар Освободител", бул. „Васил Левски", бул. „Патриарх Евтимий", бул. „Прага" и от ул. „Св. Георги Софийски" по маршрута си, а в посока хотел „Плиска" – от ул. „Св. Георги Софийски" по бул. „Прага", бул. „Ген. М. Д. Скобелев", бул. „Васил Левски", ул. „Шипка" и от бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" по маршрута си.
Автобусна линия номер 75 се скъсява до Военна академия, като крайната спирка ще е на мост,а след левия завой в посока автостанция „Гео Милев".

Автобусите по линия номер 76 ще се движат в посока ж.к. „Гоце Делчев" от бул. „Цариградско шосе" по бул. „Цар Освободител", бул. „Васил Левски", бул. „Патриарх Евтимий", бул. „Витоша", бул. „България" и по маршрута им, като в обратна посока към „Младост 4" ще се движат от бул. „Акад. Иван Е. Гешов" по бул. „Прага", бул. „Ген. М. Д. Скобелев", бул. „Васил Левски", бул. „Цар Освободител" от бул. „Цариградско шосе" по маршрута им. Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки, както и на сп. „пл. „Орлов мост" за автобусни линии 280 и 306 в посока ж.к. „Гоце Делчев".

Автобусна линия номер 84 ще се движи от бул. „Цариградско шосе" по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" до кръстовището с ул. „Шипка", откъдето автобусите ще завиват към пл. „Орлов мост". Автобусите ще спират на сп. „Военна академия" в посока „пл. „Орлов мост".

Автобусна линия номер 94 ще се движи от бул. „Васил Левски" до пл. „Паметника на Васил Левски" и оттам по бул. „Васил Левски", бул. „Патриарх Евтимий", ул. „Фр. Нансен" и от бул. „Черни връх" – по маршрута. Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки по маршрута.

Автобусите по линия номер 204 в посока ж.к. „Борово" ще се движат от бул. „Цариградско шосе" по бул. „Цар Освободител", бул. „Васил Левски", бул. „Патриарх Евтимий", бул. „Витоша" и от бул. „България" по маршрута си, а в посока ж.к. „Дружба 2" – от бул. „България" по бул. „Акад. Иван Е. Гешов", ул. „Св. Георги Софийски", бул. „Прага", бул. „Ген. М. Д. Скобелев", бул. „Васил Левски", бул. „Цар Освободител" и по бул. „Цариградско шосе" – по маршрута си. Превозните средства ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки, както и на сп. „Пл. „Орлов мост" за автобусни линии 280 и 306 в посока ж.к. „Борово".

Автобусите по линия номер 604 ще се движат в посока „Пирогов" от бул. „Цариградско шосе" по бул. „Цар Освободител", бул. „Васил Левски", бул. „Патриарх Евтимий", бул. „Витоша" и от бул. „България" по маршрута си, а в посока „Гара Искър" – от бул. „Пенчо Славейков" по бул. „Прага", бул. „Ген. М. Д. Скобелев", бул. „Васил Левски", бул. „Цар Освободител" и от бул. „Цариградско шосе" по маршрута си. Превозните средства ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки, както и на сп. „Пл. „Орлов мост" за автобусни линии 280 и 306 в посока „Пирогов".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай