Кръщението на годината. Един политик удари всички в земята

Яне Янев черпи 250 гости с биохрани от фермата си

Кръщението на годината. Един политик удари всички в земята | StandartNews.com

Източник: Ретро

Кръщение като национален празник са вдигнали бившият политик и бивш депутат Яне Янев, лидер на партия РЗС и съпругата му Галя за своята единствена дъщеричка Яна. 1-годишната им наследничка встъпила в христовата вяра в черквата „Св. Димитър“ в село Малки Цалим, където се намира огромната ферма на Яневи, предаде „Ретро” и публикува снимки от събитието.

Сн.: "Ретро"

На грандиозното тържество били поканени 250 гости, които останали изумени от уникалния кетъринг и биохраните, произведени от фермата на Янев. Ритуалът по кръщението бил воден лично от Неврокопския митрополит Серафим.

Сн.: "Ретро"

Да уважат семейство Яневи дошли колеги на политика и жена му, която бе съдия в София, кметове, бивши министри, общински съветници, близки и приятели от цялата страна. Масите били отрупани с всевъзможни деликатеси от биопродуктите, произведени в голямата ферма на Яне Янев, която бившият лидер на РЗС върти след оттеглянето си от активната политика. Там той отглежда телета, крави, кокошки и произвежда всякакви продукти. Бившият премиерски съветник гостил приятелите си с първокласни стекове от телешко месо, приготвени на пещ от камък. Пиршеството продължило до зори.

Сн.: "Ретро"

Янев стана баща за пръв път през миналата есен на 51-годишна възраст. Дъщеричката му, която носи името Яна Янева Янева и е кръстена на него, била дълго чакано и мечтано бебе.

Сн.: "Ретро"

Бившият шеф на РЗС и жена му имат 15 години разлика. Двамата се ожениха на грандиозна сватба през 2011 г., когато той все още бе във властта. С Галя сложиха подписите си под брачното удостоверение в присъствието на кумовете, най-близките си роднини и приятели на поляната край Роженския манастир. По-късно сватбеният кортеж се отправи към град Сандански, където всъщност Янев е роден. Там, в храма „Свети Георги“, Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Натанаил венча младоженците според каноните на Българската православна църква. На пищното тържество след това присъстваха над 350 души, като гостите от страна на булката били около 30 човека, докато всички останали били близки и роднини на политика.

Сн.: "Ретро"

Любовната история на Яне и Галя тръгва още през далечната 2006 г., когато се запознават случайно на предизборна среща на Янев в Червен бряг. Тогава красавицата е само на 19 години, но бързо заживява на семейни начала с политика. Цели 16 години двамата мечтаят да продължат рода си, а щастието да станат родители идва едва през есента на 2022 г. Галя е юрист по професия и дълго време работеше в съдебната система в София, преди заедно с мъжа ѝ да решат да напуснат столицата и да се върнат в родния му Сандански, където да водят по-спокоен живот, далеч от светлините на прожекторите и да се грижат за семейната ферма.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай