Контрапротест в подкрепа на Орешарски се събра пред НДК

Контрапротест в подкрепа на Орешарски се събра пред НДК | StandartNews.com

София. Контрапротест в подкрепа на правителството на Пламен Орешарски се събра пред пилоните на НДК по обед. Стотина души стояха около час с искане да спрат протестите и да се даде шанс на кабинета. Рап изпълнителят Мишо Шамара отново беше атракцията на деня, като произнесе дълга реч на трибуната и убеди присъстващите, че ако това правителство падне, на власт ще се върне Бойко Борисов.

Контрапротестът се проведе за 25-ти път, а участниците в него заявиха готовност да излизат всеки ден, докато продължават и антиправителствените протести. Утре обаче те няма да се събират на пилоните пред НДК, а имат среща в 10.00 ч. пред посолството на Франция, където ще изразят недоволството си от подкрепата на френския посланик Филип Отие за антиправителствените протести. 

На събитието се събират две подписки - едната е в подкрепа за правителството, а другата е против президента Росен Плевнелиев.

Привържениците на властта изразяват недоволство също и от столичния кмет Йорданка Фандъкова. Живеещи в центъра на София са се оплакали в общината от шума, който вдигат протестиращите срещу правителството до късно през нощта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай