Касапинът от Сливен опитал да се самоубие

Касапинът от Сливен опитал да се самоубие | StandartNews.com

В събота в отделението по реанимация задържаният за убийсвото на Симона, Димитър Иванов е направил опит да се самоубие като скочи през прозореца. Именно затова той е бил вързан за леглото, заяви служебният адвокат на Димитър Христо Христов.

По-рано днес сана ясно, че 28-годишният Димитър остава за постоянно в ареста. Сливенският окръжен съд наложи постоянна мярка за неотклонение - задържане под стража на убиеца на 15-годишната деветокласничка Симона Великова. Припомняме, че Димитър умъртви момичето миналия петък следобяд. Във вторник окръжен съдия Радка Дражева заседава при закрити врата. Тя постанови ареста, срещу който не възрази и защитата на убиеца. "Подкрепям мярката с оглед неговата безопасност", заяви пред журналисти Христов.

Като мотив за подкрепата си, той заяви, че от една страна имало опасност от отмъщение, а от друга самият Иванов да направи отново опит за самоубийство. 

Хрисов посочи, че в следствения арест задържаният ще бъде под постоянно наблюдение и лекарски контрол. Според защитника Димитър Иванов е бил неадекватно състояние и по време на съдебното заседание като не е отговарял на въпроси, а непрекъснато плачел. 28-годишният Димитър е обвинен в предумишлено убийство с особена жестокост и в опит за убийство на повече от 1 човек. Той направи опит да убие психоложката на икономическата гимназия Стефка Султанова и Красимир, който се опитал да защити Симона. Мярката "задържане под стража" може да бъде обжалвана в тридневен срок пред Апелативен съд Бургас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай