Камери дебнат абитуриентите в Слънчев бряг

Камери дебнат абитуриентите в Слънчев бряг | StandartNews.com

Мобилни камери ще дебнат абитуриентите в Слънчев бряг тази година. Видеоустройства са монтирани както по пътя от Бургас до курорта, така и около заведенията в които ще има балове. Абитуриентите вече са предупредени, че камерите ще снимат нарушенията по пътя. Мобилни полицейски екипи ще има, както в Бургас, така и по цялото трасе за Слънчев бряг. По шосето ще има засилено присъствие на патрули на "Пътна полиция" и мобилни патрули, които ще се движат в самата колона от автомобили на абитуриентите. Най-концентрирано полицейско присъствие ще има на изхода на Бургас в посока Слънчев бряг, на Поморие и Ахелой. В курортния комплекс също ще има служители на "Пътна полиция", жандармерия и полицаи от РПУ - Несебър.

Зам.-кметът Красимир Стойчев призова абитуриентите да бъдат внимателни, да не употребяват алкохол и да шофират безопасно в празничната нощ. Той предупреди, че е изпратил официално писмо до кмета на Община Несебър за съдействие и осигуряване на охрана около заведенията в Слънчев бряг.

2009 зрелостници от общо 24 училища в Бургас ще празнуват своя абитуриентски бал тази година. По традиция баловете ще бъдат на 24 и 25 май, като най-много училища ще бъдат в първия ден - 17. През всички дни, в които училищата изпращат абитуриенти ще бъдат взети засилени мерки за сигурност.

Пунктовете, на които ще се събират абитуриентите - площад "Тройката", КЦ "Морско казино", Флората, Пантеона и в дворовете на учебните заведения, също ще бъдат подсигурени от представители на бургаската полиция, жандармерията и общинска дирекция УКОРС.

За 24 и 25 май ще има нова организация на движението, а няколко улици ще бъдат затворени за автомобили.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай