Камерън иска още ограничения за българите в UK

Камерън иска още ограничения за българите в UK | StandartNews.com

Лондон. Британският премиер Дейвид Камерън смята да въведе ограничителни мерки за незабавно получаване на социални помощи от румънски и български работници, намиращи се на територията на Великобритания. Това е в резултат на обществените страхове от наплив на мигранти от бедните страни на ЕС, предава Ройтерс.

Камерън ще измести за 1 януари обявена по-рано мярка, принуждаваща мигрантите от ЕС да чакат три месеца, преди да могат да кандидатстват за социални помощи.

Високопоставен правителствен източник посочва пред Ройтерс, че Камерън отначало предвиждал мярката да влезе в сила към средата на идната година, но решил да ускори процеса.

"Ускоряването на старта на тези нови ограничения ще направи Обединеното кралство по-непривлекателно място за мигранти от ЕС, които искат да дойдат тук и да живеят за сметка на държавата. Искам да изпратя ясно послание, че макар и Великобритания да е доста отворена за бизнес, ние няма да приемаме хора, които не искат да дадат своя принос за страната", посочва Камерън.

Камерън разкри плановете си за ограничаване на достъпа за социални помощи на мигрантите от ЕС във Великобритания миналия месец, заявявайки, че иска да се ограничи възможността мигрантите от по-бедните членки на ЕС да се преместят в по-богатите такива.

Той обясни, че е необходимо спешно да се засили контролът над агенциите, които наемат работници само от чужбина, за да може да се гарантира, че тези хора ще бъдат обучени за качествени служители.

Във вторник външният министър Кристиан Вигенин коментира, че българите и румънците в никакъв случай не са проблем за Великобритания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай