Каменен блок премаза работник на гръцка фирма

Каменен блок премаза работник на гръцка фирма | StandartNews.com

Мездра. 40-годишният Венелин Вътов е трета жертва на трудова злополука за месец в Мездра

Огромен каменен блок премаза работник на гръцката фирма „Хемус-М" в Мездра. 40-годишният Венелин Вътов бил нает в кариерата край близкото село Царевец. Трагедията се разиграла към 16 часа във вторник. Колега на загиналия видял как канарата се срутва и се разкрещял да бяга, но Вътов не успял да реагира светкавично и тоновете скала го затиснали, разказва кметският наместник на Царевец Тошо Стоянов.

Работникът издъхнал на място. Извиканият екип на спешния център в Мездра само констатирал смъртта му. Инспекцията по труда във Враца е започнала разследване на фаталния инцидент.

Венелин Вътов е третата жертва на трудова злополука само за месец в Мездра. На 11 октомври двама работници на местната фирма „Линейно-кабелни съоръжения" бяха затрупани с тонове пръст в дълбок три метра необезопасен изкоп за канализация. В железничарския град бе обявен ден на траур на Петковден в памет на 23-годишния Димитър Георгиев от Роман и 38-годишния немски гражданин Андреа Адилберг. Работодателят им пък отнесе максималната глоба от по 15 000 лева за всяка от двете жертви.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай